Zoek de Blauwe Steen Producties organiseert larp- en theaterevenementen met een nadruk op storytelling, beleving en positiviteit. Bij ons speel je niet om te winnen, vermaakt te worden en/of psychologisch onder de hakbijl te gaan.

In plaats daarvan bouwen we samen aan filmische werelden en dagen we onszelf en jullie uit om de grens te zoeken van wat we durven en kunnen. Daarvoor vragen we van onze deelnemers een grote dosis zelfkennis, bereidheid om over hun Durf Ik Niet’s heen te stappen en te investeren onze de werelden.

Uiteindelijk geloven we dat verhalen de kracht hebben om mensen hoop te geven, om de rafelranden van het leven te tonen, maar ook alle zonnige kanten. En dat gevoel willen we jullie graag meegeven.

>Bekijk ook ons reglement

Onze Visie

Bij ons ben je creatief samenzweerder

De ugh euro die je voor een evenement betaalt, geeft je geen automatisch recht op een minimale plotuitkering. Wél bouw je als creatief maker met ons mee aan de werelden waarin we spelen. Bij ons is niet de klant, maar het verhaal koning.

 

We belonen initiatief

Oftewel: je krijgt eruit wat je erin stopt. Stort je vol overgave in het avontuur en geniet! Aan naai-de-spelers-in-alle-poriën-plot doen we niet. De enige manier om genaaid te worden is om aan de zijlijn duister uit je neus te eten.

 

We belonen talent

Zowel IC als OC. Als je een mooie scène maakt, weten wij je in het spel te vinden. Wil je graag buiten het spel iets bijdragen aan de totstandkoming van onze larps? Benader ons met een plan, want wij helpen graag om dat te verwezenlijken.

 

We doen niet aan winnaars of verliezers

Er is geen glitterlintje voor degene die de meeste epische skills weet te verzamelen. De enige prijs die er toe doet, is een mooi verhaal. Beloon vooral jezelf met mooie ervaringen en een leuke invulling van je vrije tijd.

 

We dagen onszelf en jullie uit om anders te zijn

We weten dat je goed bent als hulpeloze huilebalk, Rudolf de Regelneef of Opportunistiël, demoon der uitgekookte spareribs. Maar we weten ook dat die rol een beetje een veiligheidsdinkie voor je is. Zoek naar dingen waar je bang voor bent en waar je kwetsbaar in bent. Dat doen wij namelijk ook. Daarom:

a. Durf te falen

We gaan graag samen met jullie falikant onderuit. We streven namelijk naar een spelomgeving waarin niet de controlefreak applaus krijgt, maar juist de speler die dapper probeert en even zo dapper uitglijdt. Dus let it go en geniet van de vrije val (en sorry dat je nu dat liedje in je hoofd hebt).

b. Naar is te makkelijk

We zijn niet op zoek naar duistere verledens gevuld met verbrijzelde kinderhoofdjes en vermoorde (groot)ouders, of naar ongenaakbare, stoïcijnse, too-cool-for-skool piemels van ijs. Nare dingen zijn gemakkelijk, dingen die echt aanvoelen moeilijker en daarom mooier.

 

Psychisch en fysiek geweld zijn geen ethische oplossingen

We doen niet aan zaterdagavond is met-een-schoon-geweten-de-ethnische-minderheden-in-het-bos-uitroeien-avond. Als je er bij ons voor kiest om geweld als oplossing voor een probleem te hanteren (zowel naar NPCs als naar andere spelers), zal dat altijd IC-consequenties hebben.

 

Ga verantwoordelijk om met emoties

Er is geen enkel OC excuus om je IC af te reageren en/of je zo mee te laten slepen dat de (emotionele) veiligheid van anderen in gevaar komt. Wederzijds: durf uit een scène te stappen die jouw paarse vlekken voor de ogen dreigt te geven. Zo niet, zie het punt hieronder.

Zero tolerance voor pestgedrag

Je hoeft je bij ons nooit te bewijzen of beter te zijn dan de rest. Er is plaats voor iedereen, op zijn of haar eigen manier. Mocht je dat hilarisch sneu vinden of eigenwaarde halen uit het slopen van anderen: Zoek de Blauwe Steen hanteert een zero tolerance voor pestgedrag. Er zijn misschien larpfunnies. Maar het zijn wel ónze larpfunnies. (Overigens zijn wij de mening toegedaan dat we stiekem allemaal larpfunnies zijn, maar soit, als jij wil geloven dat er een plek in het universum bestaat waar het cool is om Breksmolg – Heer der Opgeplakte Kipfilets te spelen, ga je goddelijke gang).

 

Uiteindelijk weet niemand hoe het echt moet.

En wij doen ook maar wat. We behouden ons dan ook het recht voor om te leren, op bovenstaande punten terug te komen mocht aanvullende wijsheid op ons neerdalen, etc.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze evenementen?