Orenda III – De Stille Kracht

Informatie & Inschrijven

Waar?

Orenda III: Stille Kracht speelt OC in Chateau de La Noue Le Coq, in de Franse Ardennen (ongeveer 380 kilometer vanuit Utrecht). Chateau de La Noue Le Coq ligt in een mooi, afgelegen natuurgebied, beschikt over moderne kamers en kamers in 19e eeuwse stijl en een zwembad voor ontspanning tussen de bedrijven door.

IC is het reisgezelschap per boot en zeppelin op weg naar Batavia, Nederlands-Indië.

Een week spel

 

Flexibele in- en uitloop

 

Maak je eigen verhaal

Wat? Een week?

We willen met Orenda graag een filmische, immersieve wereld neerzetten en de afgelopen twee jaar zijn we druk bezig geweest met onderzoeken welke elementen daarbij wel en niet werken. Eén van de factoren die ons in groeiende mate hindert is echter de STL (standaard tijdseenheid van een larpweekend) van vrijdag tot zondag. Het kost tijd om een wereld te scheppen, die te verkennen en er deel van te worden en eigenlijk vinden we het zonde om dat in een weekend te proppen.

Met Orenda III willen we graag een evenement neerzetten dat nog meer leunt op sfeer, onderlinge interacties en een open wereldsysteem, waarbij je vrij kunt ronddwalen en dingen kunt onderzoeken en ontdekken. Er is dus geen dwingend plot dat moet worden opgelost, puzzels zijn niet de sleutel tot de eindbaas en we zorgen niet voor constant vermaak; jullie maken en kiezen jullie eigen verhaal en wij proberen dat creatieve proces zoveel mogelijk te steunen vanaf de zijlijn.

Overzicht van de week

Orenda III zal plaatsvinden van dinsdag 8 tot en met zondag 13 augustus 2017. Het programma voor de week zal er ongeveer als volgt uitzien (exacte tijden zullen volgen in aanloop naar het evenement)

Dinsdag 8 augustus

Aankomst tussen 12:00 en 14:00. Tussen 14:00 en 17:00 willen we graag een aantal workshops doen om de overgang naar IC-tijd wat soepeler te laten verlopen. Vanaf het avondeten start het spel.

Tussen woensdag 9 augustus en zaterdag 12 augustus

Tussen woensdag 9 augustus en zaterdag 12 augustus faciliteren we dagelijks spel van 11:00 en 23:00 (met waarschijnlijk enige uitloop op de zaterdagnacht). Dit betekent overigens *niet* dat je na 23:00 geen spel meer mag maken, maar dat wij als spelleiding bewust geen nieuwe elementen introduceren, zodat iedereen die het wil genoeg slaap krijgt (zoals eerder genoemde spelleiding die ook een dagje ouder wordt ;))

zondag 13 augustus

Op zondag 13 augustus is er een afsluitende workshop, bouwen we het terrein af en is er ‘s avonds een Orenda Afterparty, voor OC gezelligheid en het uitwisselen van ervaringen en verhalen. Als je eerder naar huis wil, dan is dat geen probleem.

maandag 14 augustus

Wie liever nog een nachtje wil bijslapen voor de reis naar huis: ook maandag 14 augustus is het kasteel nog van ons tot 10:00. Daarna moeten we ons helaas echt uit de voeten maken.

Kies hoe lang je blijft

 

Kies je type kamer

 

Geef je voorkeur voor kamergenoten

 

 

Bepaal zelf de duur & prijs van jouw evenement

Uiteraard willen we jullie zoveel mogelijk aanmoedigen om mee te gaan met ons experiment, maar we begrijpen dat niet iedereen de luxe heeft om een week uit het drukke, echte leven te stappen. Daarom bieden we de mogelijkheid voor flexibele in- en uitstroomdagen. Hiervoor hebben we twee standaardpakketten (een week of een weekend), maar het staat je helemaal vrij om ook een andere combinatie van dagen te kiezen (waarbij we te zijner tijd zullen laten weten hoe het precies zit met aankomst- en afreistijden).

Naast de modernere slaapzalen in de bijgebouwen zijn er ook 30 bedden in 19e eeuwse stijl beschikbaar in het kasteel (verdeeld over 2-, 3-, 4- en één 5-persoonskamer). Deze zijn te boeken tegen een meerprijs van 50 euro p.p.p.w., waarbij je een voorkeur mag opgeven voor eventuele kamergenoten. Wij zullen proberen om deze keuzes zo veel mogelijk te honoreren bij de uiteindelijke verdeling.

Prijzen zijn per persoon per week, inclusief catering en drank:

  • Weekarrangement basis (dinsdag tot maandag): 200 euro
  • Weekarrangement met 19e eeuwse kamer (dinsdag tot maandag): 250 euro
  • Weekendarrangement (vrijdag tot maandag): 100 euro
  • Per losse dag (maandag gratis): 35 euro

Inschrijfrondes

Om de inschrijving zo overzichtelijk mogelijk te houden en een goed beeld te hebben van de beschikbaarheid van de plekken, werken we met drie inschrijfrondes.

In iedere inschrijfronde houden we plekken beschikbaar, zodat iedereen de kans heeft om zich in te schrijven voor zijn voorkeursdagen. Het exact aantal plekken per ronde zullen we later bekend maken.

Op maandag 31 oktober om 20:00 gaat de voorinschrijving open voor iedereen die eerder op een Orenda-evenement is geweest én zich wil inschrijven voor de volle week Orenda-plezier (een link naar de inschrijving ontvangen eerdere deelnemers per mail).

Op donderdag 3 november om 20:00 gaan de inschrijvingen open voor nieuwe spelers en NPCs die graag een week willen komen.

Op maandag 7 november om 20:00 gaan de inschrijvingen open voor iedereen die een weekend of een andere combinatie van dagen.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze evenementen?